Facebook
Twytter
You Tube
Google
E.Uzunov © 2013 All rights reserved
Златните медали Златните момчета
Н А Ш А    Г О Р Д О С Т
април 2015
    Движението Спешъл Олиппикс е създадено през 1968 година от Юенис Кенеди Шрайвър и признато от Международния олимпийски комитет за благото на над 4 милона хора с интелектуални затруднения и осигуряващо занимания и състезания в 32 олимпийски спорта в над 170 страни по света.
    Движението организира целогодишно спортно-състезателна дейност в различни Олимпийски спортове за деца и възрастни с интелектуални затруднения. В приятелска среда, те имат възможност да развиват своята физическа култура, да проявяват смелост, да изпитват радост, да създават приятелства и да споделят дарби и умения със своите семейства, другите Спешъл Олимпикс атлети и обществеността.
    На 15 април 2015 г. футболните отбори от старозагорска област триумфираха на Регионалните игри на Спешъл Олимпикс в град Хасково в оспорвани двубои с тимове от Харманли, Димитровград и Хасково. Надпреварата се проведе в две възрастови категории, като и в двете групи състезанията бяха спечелени от смесените отбори на Ресурсен център - гр. Стара Загора. В първата група с безапелационни победи триумфира и завоюва
златните медали смесеният отбор на Ресурсен център - гр. Стара Загора. В този отбор участваха двамата възпитаници от девети клас на СОУ „Христо Ботев“  - гр. Стара Загора - Мариян Митков Ангелов и Йордан Матев Петров. До победата ги доведе отборната и екипна игра, която е следствие на постоянните тренировки организирани от екипа по спорт към Ресурсен център. Освен златните медали  учениците получиха и грамоти.
Back
Next